Borislava – žena zmaj sa još jednom olimpijskom medaljom

Koliko vremena bi trebalo da prođe između dve doze vakcine?
09/09/2021
Za vikend besplatni skrining pregledi u domu zdravlja
10/09/2021

Borislava – žena zmaj sa još jednom olimpijskom medaljom

Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić danas je zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije Emanuelom Žofreom, pomoćnikom ministra omladine i sporta Darkom Udovičićem, predsednikom Paraolimpijskog komiteta Zoranom Mićovićem i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem primio u Starom dvoru učesnike Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da bez čvrstine karaktera ne bi bilo moguće postići ovakve rezultate i učestvovati u ovako velikom takmičenju.

– Iz tog razloga danas slavimo vaš povratak i vaše medalje. Sedam sportova, 19 takmičara i šest medalja su samo zaključak koji iznosimo u brojkama. Ono što je najvažnije jeste da ste se takmičili i poslali poruku da Srbija ima divne ljude kao što se vi. Ponosan sam na vas, a siguran sam da su i Beograd i Srbija – zaključio je Radojičić.

Među osvajačima medalja je i stonoteniserka Borislava Perić Ranković, koja je za Zdravlje Vodič ranije ispričala svoju životnu priču, koju možete pročitati na linku http://zdravlje-vodic.rs/borislavina-dva-zlata/.

Žena zmaj! To su dve reči koje bi ukratko mogle da opišu Borislavu Perić – Ranković. Ona je vrhunski sportista, olimpijska šampionka i požrtvovana majka desetogodišnje Dragane. Ona je i osoba sa invaliditetom. Iako to zvuči neverovatno, ali posle povrede zbog koje je završila u kolicima, njen život se promenio – na bolje!
Počela je profesionalno da se bavi sportom, osvojila najsjajnija odličja na najvažnijim sportskim takmičenjima i postala majka. Kaže da joj je sportska karijera dugo bila na prvom mestu, a da je trener i prijatelj Zlatko Kesler zaslužan što se odvažila da rodi bebu.
“Pošto se družimo i van terena, on mi je u trenutku sportskih uspeha rekao da bi, kada sam se ostvarila kao sportista, trebalo da se ostvarim i kao majka”, ispričala je Perić- Ranković za Zdravlje Vodič.

B. Đuričković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.