Za vikend besplatni skrining pregledi u domu zdravlja

Borislava – žena zmaj sa još jednom olimpijskom medaljom
09/09/2021
Posle nedelju dana nastave virusom korona zaraženo 2.437 đaka
11/09/2021

Za vikend besplatni skrining pregledi u domu zdravlja

Dom zdravlja Niš, na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, osmi put ove godine, organizuje akciju „Otvorena vrata“ namenjenu realizaciji preventivnih aktivnosti i skrining programa. Akcija će biti organizovana u subotu 11.09. i nedelju 12.09. godine. U periodu od 07 do 14 časova, u Službi za zdravstvenu zaštitu žena sve žene starosne dobi od 25 do 64 godine će moći da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.
Uzimanje brisa radiće se na prvomspratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

“U periodu od 07 do 14 časova Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50 do 74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva. Podela FOB testova uz dodatno pojašnjenje, vršiće se u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš”, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku organizovaće od 7 do 14 časova za građane oba pola starije od 35 godina skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti.

“Za građane oba pola, (koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi pozivamo da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti. Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku”, navode u Domu zdravlja Niš.

U periodu od 07 do 14:00 časova Služba za radiološku dijagnostiku omogućiće ženama svih starosnih dobi da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave ultrazvučni pregled ili mamografiju.U periodu od 07:00-14:00č Odeljenje neuropsihijatrije poziva građane oba pola, starije od 18 godine da urade skrining na depresiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.