Ukoliko sumnjaš na korona virus pozovi novi SOS broj

Nova vozila za pacijente na dijalizi
21/01/2020
Uskoro sistematski za buduće prvake
27/01/2020

Ukoliko sumnjaš na korona virus pozovi novi SOS broj

Svi građani koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona virusom, ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na to mogu se javiti na broj telefona 064/ 8945-235.

Odmah po pozivu navedenog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati osobu koja je u prethodnom periodu boravila u području zahvaćenom korona virusom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.

“S obzirom na očekivan povećan priliv ljudi iz navedenog područja usled proslave kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije”, navedeno je u saopštenju resornog ministarstva.

Država Srbija je blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu korona virusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa, a uvođenjem posebnog telefonskog broja nastavljaju preventivne aktivnosti.

Iz Ministarstva zdravlja apeluju da u skladu sa preduzetim merama, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije o širenju i stepenu smrtnosti od korona virusa, nema razloga za paniku i uzbunjavanje građana.

Nadležni ističu da će nastaviti svakodnevno da prate dalji razvoj situacije, i da će preduzeti sve neophodne mere zaštite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.