Rak grlića materice odnosi po 500 života
20/01/2020
Ukoliko sumnjaš na korona virus pozovi novi SOS broj
26/01/2020

Nova vozila za pacijente na dijalizi

Domovi zdravlja više beogradskih opština, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje dobili su ukupno 23 nova automobila. Vozila će služiti za prevoz pacijenata na dijalizu, kao i da se do pacijenata prevoze lekari i sestre patronažne službe. Nova vozila su dobili domovi zdravlja Barajevo, Savski venac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Palilula i Stari grad.

  • Ne verujem da su ikada imali bolje automobile. Ova vozila imaju sve što je neophodno da bi se obavljali zadaci koji su potrebni da se obave i mislim da se na ovaj način vidi koliko ulažemo i želimo da bude bolje našim građanima i svima koji rade u zdravstvu – rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da je nabavka novih vozila koštala 27 miliona dinara i podsetio da je u Beogradu u prethodne dve godine 231 milion dinara uložen u obnovu voznih parkova domova zdravlja i instituta.

  • Pre nekoliko nedelja je 17 automobila uručeno Hitnoj pomoći u prigradskim opštinama, a narednih nedelja će biti završena nabavka još pet kombija i tri terenska automobila. Važno je da građani imaju bolje uslove za lečenje, da stalno radimo na tome da se unapređuje taj segment funkcionisanja i grada i države. Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja će i ubuduće raditi na tome, jer je važno da ljudi imaju zdravstvenu uslugu u pravo vreme, na pravi
    način i bez mnogo čekanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.