Tramp podržava otvaranje škola na jesen

Kako prevazići psihološku krizu
20/07/2020
Vraćanje novca građanima koji su platili test na koronu, a nisu se testirali
25/07/2020

Tramp podržava otvaranje škola na jesen

Po svemu sudeći školarci i predškolci iz Amerike na jesen će sesti u školske klupe. I dok širom sveta roditelji strahuju od horor filma “Nastava na daljinu 2” u Beloj kući je održana konferencija za medije na kojoj je predsednik SAD Donald Tramp, uz podršku tima stručnjaka, najavio da će od jeseni će se američki đaci 1. septembra vratiti u škole. Tramp je pozvao guvernere federalnih država da donesu ovu odluku i naveo: “Mame to žele, tate to žele, deca to žele! Uradite to!”.

Može se zaključiti da Trampov stav nije proizašao iz želje da se dodvori širokim narodnim masama već je zasnovan na mišljenju najboljih američkih pedijatara, psihologa i nastavnika.
Predsednica Američke akademije pedijatara Dr Sara Goza podržala je otvaranje škola navodeći da deca u tim ustanovama ne dobijaju samo obrazovanje već mnogo više.
Dr Gonza je naglasila da razdvojenost dece od vršnjaka, nastavnika i školskih aktivnosti ostavlja loše posledice. Pedijatri, kako je rekla, snažno podržavaju ideju da se deca fizički vrate u škole, ali to mora biti odrađeno tako da svi budu sigurni. Ona je ponovila da je među zaraženima virusom korona veoma mali broj dece i da oni mnogo ređe prenose virus.
” Izostajanje iz škole ostavlja ozbiljne posledice na dobrobit deteta i njegovo detinjstvo, pogotovo na učenike sa invaliditetom ili sa posebnim potrebama. Deca u školama dobijaju mnogo više od učenja. Tamo stiču socijalne i emotivne veštine , dobijaju zdrav obrok i vežbaju “, naglasila je Gonza na konferenciji u Beloj kući. Takođe, kako je objasnila nastavno osoblje je obučeno da prepozna poremećaje učenja, fizičko zlostavljanja, depresiju ili sucidne ideje kod dece.
“Ovo su razlozi zbog kojih je veoma važno da vratimo decu u škole. Značaj ponovnog otvaranja škola, uz makismalne mere predostrožnosti, potvrdila su sva naša istraživanja”, rekla je ova američka doktorka.
Vraćanje dece u škole podržala su i četiri savezna udruženja nastavnika i ostalih stručnjaka za obrazovanje. Ove organizacije su saopštile da će učiniti sve što je neophodno kako bi deca nastavila bezbedno školovanje, a naveli su da je dokazano da deca najbolje uče kada su fizički prisutna u školi. Svaka lokalna zajednica, kako je rečeno, doneće odluku o ponovnom otvaranju škola u odnosu na širenje virusa Kovid 19 , u saradnji sa stručnjacima za javno zdravlje i roditeljima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.