Test otkriva ko je preležao koronu

Ukoliko često odgađate stvari za sutra, evo šta vas čeka…
28/05/2020
Šta pokriva putno zdravstveno osiguranje
03/06/2020

Test otkriva ko je preležao koronu

Za sve koji sumnjaju da su preležali virus korona, a nisu sigurni, sada postoji mogućnost da to provere. Omogućeno je serološko testiranje na lični zahtev na prisustvo IGM i IGG antitela na koronavirus.

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje navode da građani testiranje mogu da obave u nekoj od zdravstvenih ustanova i u institutima i zavodima za javno zdravlje širom Srbije. Cena testa je 1.200 dinara, a uplate je moguće obaviti na isti tekući račun na koji se uplaćuje i testiranje na lični zahtev za PCR testiranje. 

Tekući račun je 840-17750-34, dok se u polju poziva na broj, upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira.

  • Testiranje je moguće i za strane državljane. Uplata se vrši na isti tekući račun    840-17750-34, a umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje Poziv na broj, upisuje se broj pasoša ili broj inostranog osiguranja. Isti račun namenjen je i za uplatu pravnih lica, koja umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje Poziv na broj upisuju PIB pravnog lica. Neophodno je i da navedu imena osoba za koje se uplaćuje testiranje – objašnjavaju u RFZO.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.