Šta pokriva putno zdravstveno osiguranje

Test otkriva ko je preležao koronu
01/06/2020
Od sredine juna neograničen broj vantelesnih oplodnji
06/06/2020

Šta pokriva putno zdravstveno osiguranje

Svi oni koji planiraju da letuju izvan granica naše zemlje trebalo bi da znaju da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove lečenja od korona virusa. Kako su za “Zdravlje Vodič” objasnili u osiguravajućoj kući UNIQA, kao i do sada, putnim osiguranjem pokriveni su troškovi ispitivanja, dijagnostikovanja i drugih neophodnih medicinskih tretmana uključujući i testiranje na korona virus, ali isključivo na zahtev lekara.
Ukoliko se utvrdi da je testirana osoba obolela od korona virusa dalji zdravstveni tretman, kako objašnjavaju, obavlja se u skladu sa zdravstvenim protokolom zemlje u kojoj osiguranik boravi. Obaveze osiguranja tada prestaju, pa samim tim i ne pokrivaju troškovi lečenja od korona virusa. Takođe, kako je objašnjeno, polisa putnog osiguranja ne pokriva troškove testiranja na korona virus u situaciji kada je testiranje uslov za ulazak u određenu zemlju.
“Polisa UNIQA putnog osiguranja pokriva bolničko i vanbolničko lečenje naših građana za vreme boravka u inostranstvu nastalo usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja. Standardni paket putnog osiguranja pokriva troškove lečenja u inostranstvu do iznosa od 30.000 evra. Izuzetak su epidemije i pandemije proglašene na teritoriji na kojoj korisnik osiguranja boravi”, kažu u ovog osiguravajućoj kući.
Ukoliko se tokom boravka u inostranstvu desi iznenadna bolest ili nesrećni slučaj, za aktiviranje putnog osiguranja korisnici su u obavezi da pozovu Centar za pomoć (na fiksni broj: +381 11 36 36 955 ili Viber broj: +381 63 36 75 99) koji će tu osobu uputiti u najbližu zdravstvenu ustanovu.
Cene osiguranja nisu se menjale. Tako za 10 dana boravka u inostranstvu za individualnu polisu trebalo bi da izdvojite 1.285 dinara, a za porodičnu (2 odraslih i 2 dece), 3.503 dinara.
Olakšavajuća je okolnost da je vlada Grčke juče objavila da je spremna da snosi troškove boravka za one turiste za koje se tokom boravka u ovoj zemlji ispostavi da su pozitivni na korona virus. Ti turisti biće smešteni u hotelima.
To je, kako je navedeno, izjavio u ponedeljak vladin portparol Stelios Petsas.
Dodao je da tokom perioda zatvaranja granica Grčka plaćala smeštaj svima koji su morali da dolaze u zemlju i da ostanu u karantinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.