Da li će se studenti lečiti u domovima zdravlja?
20/02/2021
Tiodorović: Bez popuštanja mera
23/02/2021

Studentske poliklinike neće biti ugašene

Studentske poliklinike neće biti zatvarane. To je ministar Zlatibor Lončar obećao studentima koji su došli isped Ministarstva zdravlja da predaju peticiju protiv gašenja ovih zdravstvenih ustanova.
Studenti iz inicijative “Kreni promeni” su nameravali da danas predaju peticiju protiv gašenja studentskih poliklinika na pisarnicu Ministarstva zdravlja, ali su je uručili lično ministru koji je izašao da sa njima porazgovara.

– Poliklinike u tri grada, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, neće biti spojene sa domovima zdravlja, kako je predviđeno Master planom optimizacije zdravstvenih ustanova – rekao je Lončar. – Svetska banka je finansirala i učestvovala u izradi Master plana, a ideja je uglavnom preslikana iz Hrvatske. Taj plan nećemo prihvatiti, ali smo u obavezi da ga pustimo na javnu raspravu. Rekao sam minsitru prosvete Branku Ružiću da se ništa neće menjati i da o tome obavesti studente.


Ipak, Nikola Arsenić iz studentske inicijative “Kreni promeni” kaže da studenti nisu obavešteni o tome, te da je nesporazum “nastao unutar vlade”, i predlog o zatvaranju studentske polikinike u epidemiji najveće zdravstvena krize virusa korona ocenio kao “okretanje leđa studentima”.
Studenti iz ove inicijative prikupili su 35.000 potpisa za peticiju “Ne damo studentske poliklinike”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.