Četiri obolela na respiratoru
17/03/2020
Kako produžiti bolovanje
17/03/2020

Šta nam donosi policijski čas

Od sutra će biti uveden policijski čas, što znači da će svim građanima Srbije, koji ne budu imali specijalnu propusnicu, biće zabranjeno kretanje od 20 časova do pet ujutro.

Od 20 sati do 5 ujutru biće zabranjeno kretanje svima, bez obzira na uzrast, dok je „apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, a u seoskim i manjim od 5,000 stanovnika, starijim od 70 godina”, rekao je Vučić.

„Niko ne može da bude na ulici, osim nadležnih organa na zadatku i radnika koji su u trećoj smeni”, naveo je Vučić. Nije poznato koliko će trajati zabrana kretanja stanovništva, ali svakako će to biti sve dok postoji opasnost od unošenja zarazne bolesti u zemlju i od širenja epidemije zarazne bolesti.

Na vanrednoj konferenciji za novinare saopšteno je da je u našu zemlju u poslednja dva dana došlo čak 45.000 naših državljana koji su boravili u inostranstvu. Vučić je rekao da je mera samoizolacije izrečena za 7.606 ljudi, ali da prilikom policijske provere više od 1.600 njih nije bilo kod kuće. Vučić je apelovao na građane da se pridržavaju ovih mera. Naveo je primer Italije u kojoj je u poslednja 24 časa umrlo 345 ljudi, a u Španiji je broj umrlih za deset dana skočio sa pet slučajeva na 510 ukupno. Vučić je naveo da će kazne za kršenje izolacije biti oštre.

Naglasio je da će penzionerima mladi dostavljati pomoć i da će za njih prodavnice biti otvorene od 4 do 7 sati ujutru, kada nikoga nema na ulici.

Vučić je rekao da će Vojska Srbije (VS) preuzeti kontrolu na svim graničnim prelazima, migranatskim centrima i bolnicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.