Španski hirurg operiše četvoro mališana

Od raka debelog creva godišnje oboli 4.500 ljudi
08/10/2020
Gartijev test pre otpusta iz porodilišta
09/10/2020

Španski hirurg operiše četvoro mališana

Republički fond za zdravstveno osiguranje je obezbedio usluge svetski priznatog španskog hirurga profesora dr Norberta Venture, čije su specijalnosti izvođenje komplikovanih operacija skolioze i lečenje drugih ozbiljnih stanja kičme prouzrokovanih spinalnom mišićnom atrofijom tip 2  i neuromuskularne skolioze poreklom cerebralne paralize.  
U saradnji sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, ovim dolaskom profesora Venture, omogućene su operacije kod četvoro dece od 13 do 17 godine, a koje je odobrio i koje se finansira iz sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje od 6. oktobra ove godine. U pitanju je omogućavanje obavljanja operacija lečenja povreda i deformiteta kičmenog stuba.
Dolazak profesora Norberta Venture, Republički fond za zdravstveno osiguranje finansira od sredine prošle godine. Zahvaljujući ovom angažmanu, deca iz cele Srbije mogu da se leče u domaćim centrima, umesto da se upućuju na lečenje u inostrane zdravstvene centre.

– I tokom panemije nismo prekidali omogućavanje slanja i lečenja dece i odraslih u inostranstvo za ona stanja i povrede koje nije moguće tretirati u našoj zemlji, a što će činiti i u narednom periodu – napominju u RGZO.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.