Smanjene rezerve svih krvnih grupa

Kod privatnika samo brzi testovi
13/07/2020
Beogradske bolnice pune
14/07/2020

Smanjene rezerve svih krvnih grupa

Institut za transfuziju krvi Srbije upozorio je da su rezerve svih krvih grupa smanjene i apelovao na građane da i u uslovima primene vanrednih mera zbog epidemije korona virusa, doniraju krv. U Institutu navode da je odziv građana drastično smanjen. Oni upozoravaju da je za podmirivanje potreba u zdravstvenim ustanovama potrebno svakog dana obezbediti najmanje 200 jedinica krvi, a da je prošle nedelje prikupljeno znatno manje od tog broja.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika i planirane hirurške intervencije – ističu u Institutu za transfuziju krvi Srbije.
Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da daju krv svakog radnog dana u prostorijama Instituta za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save 39, od 7 do 19 časova, a subotom od 8 do 15. Dragocenu tečnost davaoci mogu dati i u Urgentnom centru od 10 do 15 časova kao i mobilnim ekipama instituta na terenu.
Detaljan plan akcija Instituta za transfuziju krvi Srbije građani mogu pronaći na sajtu www.nbti.org.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *