Smanjene rezerve svih krvnih grupa

Kod privatnika samo brzi testovi
13/07/2020
Beogradske bolnice pune
14/07/2020

Smanjene rezerve svih krvnih grupa

Institut za transfuziju krvi Srbije upozorio je da su rezerve svih krvih grupa smanjene i apelovao na građane da i u uslovima primene vanrednih mera zbog epidemije korona virusa, doniraju krv. U Institutu navode da je odziv građana drastično smanjen. Oni upozoravaju da je za podmirivanje potreba u zdravstvenim ustanovama potrebno svakog dana obezbediti najmanje 200 jedinica krvi, a da je prošle nedelje prikupljeno znatno manje od tog broja.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika i planirane hirurške intervencije – ističu u Institutu za transfuziju krvi Srbije.
Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da daju krv svakog radnog dana u prostorijama Instituta za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save 39, od 7 do 19 časova, a subotom od 8 do 15. Dragocenu tečnost davaoci mogu dati i u Urgentnom centru od 10 do 15 časova kao i mobilnim ekipama instituta na terenu.
Detaljan plan akcija Instituta za transfuziju krvi Srbije građani mogu pronaći na sajtu www.nbti.org.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.