Beogradske bolnice pune

Smanjene rezerve svih krvnih grupa
14/07/2020
Liste čekanja za PCR test
15/07/2020

Beogradske bolnice pune

U Srbiji je u protekla 24 sata umrlo 13 pacijenata, dok je 170 na respiratoru. Testirano je 8.659 osoba, a 344 ljudi je pozitivno na virus korona. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na konferenciji za novinare izjavio da su bolnički kapaciteti u Beogradu na maksimumu, odnosno da je popunjenost u svim kovid bolnicama u glavnom gradu veća od 90 odsto.

– Pacijenti iz Beograda se upućuju u Smederevo, Požarevac, Smederevsku Palanku i druge bolnice, na šta smo, prinuđeni kako bi svako dobio adekvatnu negu – kazao je ministar zdravlja. – U toku dana će i Institut za reumatologiju početi da radi s dodatnim kapacitetima, sa više od 100 postelja. U toku su vizite u bolnicama, kao i u Areni, pa ćemo videti koliko će danas pacijenata moći da se otpusti, kako bi novi mogli da budu primljeni.

Ministar je istakao i da je od kovid 19 obolelo 70 zdravstvenih radnika i da se oni nalaze na bolničkom lečenju, dok je još 500 pozitivno na virus korona, ali se nalaze u izolaciji.

Ministar je naveo i da je od početka epidemije virusa korona do danas umrlo 418 pacijenta i napomenuo da ovi podaci sami za sebe, dovoljno govore koliko je situacija ozbiljna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.