Zašto dete sporo raste?
18/09/2020
Prava terapija produžava život
21/09/2020

Saveti o dijabetesu


Projekat Dijabetološkog saveza Srbije “Poveži i podrži”, kao jedan vid onlajn savetovališta za dijabetes, nakon letnje pauze ulazi u drugi krug. Prvi sastanak u ovom nizu će se održati 22. septembra od 18 sati, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će se biti postavljen na fejsbuk stranici Dijabetološkog saveza Srbije i njihovom sajtu.
– Osim edukativnih predavanja svi slušaoci mogu da postavljaju pitanja lekarima u vezi sa svojim dilemama kada je kontrola dijabetesa u pitanju, a kroz zanimljive i veoma korisne radionice koje psiholog vodi, upoznaju još neke načine kako da se borba sa dijabetesom učini lakšom i prihvatljivijom – navodi se u saopštenju Dijabetološkog saveza Srbije.
Značaj projekta, pored toga što se prvi put organizuje u Srbiji, je veliki kako za osobe obolele od dijabetesa, njihove članove porodica, ali i za sve one koji žele da čuju nešto više o zdravim navikama i kvalitetnijem životu.
Projekat je u prethodnom period okupio stručne endokrinologe i psihologa sa idejom da borbu za dobrom kontrolom šećera, olakša kako u doba vanrednog stanja, tako i u narednim mesecima. Ovoga puta onlajn savetovanje će se održavati jednom mesečno, ali će se pored endokrinologa i psihologa, uključiti i lekari drugih specijalnosti koji će svi zajedno pokušati da odgovore na sva pitanja i dileme koje dijabetes nosi sa sobom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.