Prijavljivanje za posao u Nemačkoj u toku

Analize neophodne za VTO dostupne u državnim ustanovama
31/12/2019
Besplatno psihološko savetovanje za parove u procesu VTO
14/01/2020

Prijavljivanje za posao u Nemačkoj u toku

Nacionalna služba za zapošljavanje i projekat Nemačke organizacije GIZ  „Triple Win“ ove godine raspisuju tri konkursa za posao medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj. Prijave za prvi konkurs traju do 17. januara, dok će odabir kandidata biti sredinom februara.

Drugi konkurs biće raspisan od 18. marta do 17. aprila, dok će treći biti od 5. avgusta do 25. septembra. 

Prijave se podnose preko Nacionale službe za zapošljavanje, a glavni uslov koji mora da se ispuni je završena četvorogodišnja medicinska škola. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma, prekvalifikanti se ne primaju. Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno. U projekat je uključeno više od 200 poslodavaca širom Nemačke i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa naših državljana u Nemačkoj, pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u toj zemlji. 

Prethodne godine a ove konkurse se prijavilo 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, što je za stotinak više nego 2018. godine. 

Ovaj projekat se sprovodi na osnovu „Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj“ zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje Savezne Republike Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.