Besplatno psihološko savetovanje za parove u procesu VTO

Prijavljivanje za posao u Nemačkoj u toku
13/01/2020
Novi dom zdravlja u Ugrinovcima
15/01/2020

Besplatno psihološko savetovanje za parove u procesu VTO

Centar za vantelesnu oplodnju Ministarstva zdravlja organizovao je psihološku podršku za sve parove koji su u procesu BMPO. Besplatna psihološka podrška, odnosno individualno psihološko savetovanje, biće održavano svakog ponedeljka, od 9 do 15 časova, u prostorijama Centra za mentalnog zdravlje u zgradi Beograđanke, u Beogradu, u Masarikovoj ulici broj 5.

Stručnjaci iz oblasti lečenja steriliteta, kao i mnogobrojna istraživanja, pokazali su da je uloga psihologa veoma važna u lečenju neplodnosti, saopštilo je Udruženje “Šansa za roditeljstvo” tim povodom. Suočavanje sa ovim problemom jedno je od najstresnijih iskustava sa kojima se parovi susreću, svejedno da li prolaze kroz proces vantelesne oplodnje ponovo ili se sa ovom procedurom susreću prvi put.

,,Psihološki aspekt vrlo je bitan u ovoj borbi, zato ćemo se potruditi da svim zainteresovanim parovima i pojedincima pružimo neophodnu pomoć“, naglašava dr Ivana Stašević Karličić, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, pri kojoj radi pomenuti Centar u “Beograđanki”.

Parovima i pojedincima je teško da se nose s problemom neplodnosti, dodaje predsednica Udruženja “Šansa za roditeljstvo” Sandra Jovanović, jer obuzima celokupan život, utiče na emocije i na psihološko i sociološko stanje pa je ova pomoć od velike važnosti.

Svi zainteresovani mogu da zakažu svoj besplatan termin za savetovanje sa psihologom pozivanjem besplatnog nacionalnog info broja 0800 333 030. 
U Centru za vantelesnu oplodnju biće organizovana i VTO druženja koja imaju za cilj razmenu iskustava i informacija u vezi są procesom vantelesne oplodnje. Podrška okruženja, kako je saopšteno, jako je važna i poželjna, ali i razmena iskustva može jako puno da doprinese ohrabrivanju za nastavak borbe za roditeljstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.