Počelo izdavanje lekarskih uverenja za đake

Kako se izboriti sa gojaznošću kod dece
29/06/2020
Simptomi korone kod dece i šta preduzeti
12/07/2020

Počelo izdavanje lekarskih uverenja za đake

Pregledi za lekarska uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete mogu se zakazati u Domu zdravlja “Novi Sad”. Ovi pregledi će se obavljati u
Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, u ambulanti “Jovan Jovanović Zmaj” u Ulici zmaj Ognjena Vuka broj 19, saopštila je ova ustanova.

“Radi poštovanja mera i distance, na informacijama u prizemlju objekta, biće deljeni papirići sa terminima tokom celog dana, tako da nema potrebe i nije preporučljivo dolaziti na pregled u ranim jutarnjim satima. Termina će biti onoliko koliko ima zaintersovanih, što znači da niko neće ostati nepregledan”, kažu u DZ “Novi Sad”.
Sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno drugu medicinsku dokumentaciju koju deca poseduju, kao i dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš). Obavezno je nošenje zaštitne maske i za decu i za pratioce.

Kada su u pitanju cene lekarskih uverenja za buduće srednjoškolce se one kreću od 1.250 do 2.250 dinara, u zavisnosti od vrste škole u koju se upisuju, a budući brucoši moraju da plate od 2.600 do 3.000 dinara.

M. Đ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.