Pobedili rak, pa trijumfovali na olimpijadi

Prva pomoć kod toplotnog udara i sunčanice
07/07/2019
Vrućina u kolima odnosi dečje živote
09/07/2019

Pobedili rak, pa trijumfovali na olimpijadi

Reprezentacija Srbije, u čijem su timu deca koja su pobedila rak, vratila se pre dva dana iz Rusije sa sedam medalja osvojenih na Svetskim dečjim pobedničkim igrama. Sportsko takmičenje koje okuplja decu lečenu od maligniteta iz celog sveta održano je deveti put, a naša zemlja učestvovala je zahvaljujući Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). U timu koji je predstavljao Srbiju bili su Aleksa Martinović, Teodora Vranješević, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević.

– Neverovatan je taj prizor kada ih vidite sa zastavom Srbije, kako pokazuju nacionalni ponos i kako slave život predstavljajući svoju zemlju na najdivniji mogući način. U Moskvi su svake godine mladi iz 30 zemalja širom sveta, koji predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja. Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi – kaže predsednica UO NURDOR-a Joland Korora.

Mladi sportisti takmičili su se u atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Uz to trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.