Pacijenti iz Pančeva u novom internističkom bloku

Da li novi zakon sprečava korupciju ili ponižava medicinare
19/05/2019
Srbi i Rusi izgaraju na poslu
23/05/2019

Pacijenti iz Pančeva u novom internističkom bloku

Opšta bolnica Pančevo dobila je obnovljeni internistički blok u koji su već smešteni pacijenti, a koji je danas obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Mirović je, nakon obilaska, izjavio da je Pokrajinska vlada uložila 744 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju 8.000 kvadrata Opšte bolnice Pančevo, najvažnije zdravstvene ustanove u Južnom Banatu.

„Od juna 2016. godine za nabavku opreme izdvojili smo više od 200 miliona dinara a za rekonstrukciju Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo uložili smo 544 miliona dinara”, rekao je Mirović, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Stare slike ove bolnice, kako je rečeno, bile su ponižavajuće, a uslovi nedostojni čoveka. Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada obnoviće i rekonstruisati sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini, kako bi građanima pružili kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima bolje uslove za rad.

„Bio je ovo objekat sa zemljanim podovima i poplavom u zgradi, i neizmerno sam srećan što je ovaj veliki posao završen, radili smo planski i sistematski, kako bi pacijenti imali najsavremenije uslove za lečenje”, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najavio zavšetak radova na rekonstrukciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka izjavio je da se ispisuje nova stranica Opše bolnice Pančevo, da se više nikad i nigde ne ponove slike koje su zatečene 2016. godine. „Decenijama ovde nije ulagano. Ova zgrada je faktički ponovo građena, jer su ostali samo spoljni zidovi. Ovo je veliki dan za zdravstveni sistem jer ka ovoj ustanovi gravitira 200.000 pacijenta”, rekao je Ovuka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.