Nije svejedno koju masku nosite
10/05/2020
Nova pravila i za VTO
13/05/2020

Obavezan negativan test ili sledi izolacija

Za prelazak srpske granice iz inostranstva srpskim državljanima biće dovoljan negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. U suprotnom, moraće u kućnu izolaciju od 14 dana. Usvajanje takve odluke potvrdila je premijekta Ana Brnabić  i objasnila da građani mogu da izađu iz Srbije, a da ulazak u druge države zavisi od same zemlje u koju idu.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban test, ne stariji od 72 sata za ulazak, ali da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović izjavio je da je ideja da se u Srbiju ne može ući bez negativnog PCR testa na koronavirus starosti 72 sata. Tiodorović je rekao da se to odnosi na sve, posebno na poslovne ljude, ali i na studente iz regiona kojih ima oko 10.000.

Pulmolog i član Kriznog štaba , Branimir Nestorović je napomenuo da će građani koji budu putovali u inostranstvo, u zemlje koje insistiraju na zdravstvnom pasošu, moći u Srbiji da urade test na virus korona koji će koštati oko 6.000 dinara. On je rekao i da će u Srbiji zbog putovanja građani moći da urade test na virus korona na svoj zahtev i da će se to raditi u laboratoriji u Kliničkom centru Srbije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.