Prava terapija produžava život
21/09/2020
Zašto deca šest meseci čekaju terapiju?
22/09/2020

Novi dom zdravlja posle Nove godine

Dom zdravlja u paliluskom naselju Borča biće trebalo bi da bude završen 2. januara sledeće godine. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić,posetio je danas gradilište i istakao da je to najveći dom zdravlja koji se gradi u Beogradu i, ako se izuzmu velike zdravstvene ustanove poput Kliničkog centra Srbije ili KBC “Dr Dragiša Mišović”, najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se trenutno radi u Srbiji.

Izgradnja će koštati 650 miliona dinara, a površina ovog objekta je 5.500 kvadrata.

– Ovde će biti veoma mnogo specijalizovanih službi što je i normalno, imajući u vidu da na levoj obali Dunava živi 150.000 građana i da je prirodno da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju – rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je izgradnja doma zdravlja samo početak velikih ulaganja u levu obalu Dunava.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da se na Dom zdravlja u Borči čekalo 30 godina.

– Građani su bili umorni, mnogi su obećavali. Međutim, san postaje java i konačno ćemo imati moderan, veoma uređen dom zdravlja – rekao je Jovičić.

U novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi nalaziće se službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom. Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Na trećem spratu će biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.