Zabeleženo 890 reakcija na vakcine
08/05/2021
Propisi koče poklanjanje embriona
10/05/2021

Mobilni autobus danas u Barajevu

Foto: Beoinfo

Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji danas će biti na teritoriji opštine Barajevo, a sutra u Lazarevcu. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je izjavila da će se svakog vikenda u njemu moći da se vakcinišu građani koji dođu da prošetaju u nekoj od beogradskih pešačkih zona.

Ona je podsetila da je u petak autobus krenuo iz Obrenovca, u subotu je bio na Adi Ciganliji, a juče u Rakovici, ispred Tržnog centra ,,Big”. Prema njenim rečima mobilni autobus će biti otvoren od 10 do 17 časova, a građanima je na raspolaganju sinofarm vakcina.

– Pomoću ovog autobusa možemo stići do svakog mesta, svakog čoveka, svakog sela u Beogradu i gde god i jedna osoba postoji koja želi da se vakciniše mi ćemo stići do nje. Na Adi Ciganliji se vakcinisalo više od 114 osoba uglavnom mlađe populacije. Ljudi koji su došli da uživaju u prirodi videli su ovaj autobus i nisu mogli da veruju da tako nešto postoji. Mi smo jedinstveni u ovom delu Evrope kada su u pitanju sve inovacije jer brinemo o ljudima. Želimo da punktovi za vakcinaciju budu dostupni, jer je vakcinacija jedini način da se pobedi ovaj virus – rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je podsetila da je u pitanju autobus GSP-a koji je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen kako bi služio za punkt za vakcinaciju. U njemu uvek može da radi lekarska ekipa kao na bilo kom mestu gde se vakcinacija već obavlja.

– Imamo deo gde se građani prijavljuju, gde se obavlja lekarski pregled, sama vakcinacija, a na kraju ispred autobusa obezbeđen je deo u vidu čekaonice gde se sačeka određeno vreme posle vakcinacije. Pored toga u autobusu je obezbeđen protok vode i frižideri koji se putem agregata napajaju čime se omogućava bezbednost vakcina – rekla je Stanisavljević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.