“Minut do 12” za primaoce matičnih ćelija

Svaka četvrta žena rodi neplaniranu bebu
10/10/2021
Artritis ne treba da bude prepreka za posao
12/10/2021

“Minut do 12” za primaoce matičnih ćelija

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, Udruženje pacijenata Leuka, u saradnji sa Službom za transfuziologiju KBC Zemun, organizuje akciju pod nazivom ”Minut je do 12” u svrhu promocije i prikupljanja krvi, trombocita i matičnih ćelija. Akcija počinje 13. oktobra sa početkom u minut do 12 časova, u galeriji Kancelarije za mlade GO Zemun, Kosovska 9.

“Tom prilikom biće otvorena izložba likovnih radova Katarine Stanojlović, studentkinje grafičkog dizajna. Radovi su nastali u bolničkoj sobi, tačnije u izolacionom bloku kliničkog centra, u vreme dok je autorka čekala na transplantaciju matičnih ćelija. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu od 13. do 16. oktobra od 8 do 15.30 časova, gde će, takođe, moći dodatno da se informišu na temu dobrovoljnog davalaštva, matičnim ćelijama i trombocitima”, saopštili su iz gradske opštine Zemun.

Kako se navodi, u subotu, 16. oktobra u 10 časova na istoj adresi doktori i tehničari iz Službe za transfuziologiju KBC ”Zemun”, pod supervizijom dr Vesne Libek, radiće na prikupljanju krvi, upisu u nacionalni registar matičnih ćelija i proširenju baze davalaca trombocita za KBC Zemun.

“Pozivamo sve građane, a prvenstveno stanovnike Zemuna da se odazovu ovom apelu, jer trenutno je veliki broj naših sugrađana koji su u prelomnoj fazi svog lečenja. Vi možete da im spasete živote, a za njih je ”minut do 12”, poručili su iz opštine Zemun.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.