Liste čekanja za PCR test

Beogradske bolnice pune
14/07/2020
Ponovo zaustavljen postupak VTO
17/07/2020

Liste čekanja za PCR test

TESTIRANJE na lični zahtev na virus korona, odnosno PCR test radi se u Institutu “Torlak” i u gradskim zavodima za javno zdravlje širom Srbije. U većini ovih zdravstvenih ustanova, međutim, teško je zakazati termin. U Gradskom zavodu u Beogradu su već popunjeni svi termini do kraja jula, a tek poslednjeg dana ovog meseca građani mogu rezervisati za avgust!

Zamenik direktora Instituta “Batut” Dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se u “Torlaku” radi testiranje na lični zahtev građana, mahom onih koji žele da putuju pa su im potrebni negativni PCR testovi.

Kapaciteti tog Instituta su, kaže, ograničeni, a samo danas je na lični zahtev želelo da se na virus korona testira oko 250 građana.

– Činjenica da je neko uplatio 6.000 dinara za testiranje, ne znači da će biti istog dana testiran, jer su kapaciteti ograničeni, a prednost imaju oni sa simptomima – rekla je Darija Kisić. – Uglavnom žele da se testiraju putnici, koji idu na godišnje odmore ili putuju van zemlje iz porodičnih razloga. Ako želite da se testirate, morate da shvatite da i za testiranje postoje liste čekanja i liste termina.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na kovid-19 na lični zahtev građana. Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje u ovoj zdravstvenoj ustanovi je 30 osoba.

– Svi termini za jul su popunjeni, a zakazivanje za avgust počinje 30. jula. Od tog datuma, termin za testiranje u avgustu građani mogu zakazati slanjem zahteva putem mejla info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja. Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a – objašnjavaju u Gradskom zavodu .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.