Puši svaki deseti učenik
01/02/2020
Od raka oboli 40.000 ljudi godišnje
05/02/2020

Kredit za izgradnju Tiršove 2

Srbija će ipak graditi novu dečiju bolnicu! Novac za izgradnju biće obezbeđen iz kredita. Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove univerzitetske dečje klinike, Tiršova 2 u Beogradu. Investicija je vredna oko 75 miliona evra, a pozajmica banke je 54 miliona evra.

Postojeća zgrada Univerzitetske dečje klinike Tiršova je izgrađena pre Drugog svetskog rata za usluge pedijatrijske nege i renovirana je dva puta, 1960-tih i 1990-tih godina. Jedan od osnovnih problema za funkcionisanje sadašnje bolnice je nedostatak prostornih kapaciteta, zastareli i neefikasni sistemi za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju, slaba zaštita od požara, previše bolesnika i porodica u neodgovarajućim hodnicima i premalim sobama…U periodu od 2015. do 2018. godine, postojeća dečja klinika u Tiršovoj imala je više od 170.000 ambulantnih konsultacija i gotovo 75.000 dana hospitalizacije u bolničkim jedinicama.

Zagovornici proširenja objekta u Tiršovoj ulici smatraju da nije neophodna izgradnja novog objekta i ukazuju na razloge za to, a informacije o tome možete pronaći u našem tekstu http://zdravlje-vodic.rs/kakva-ce-biti-sudbina-tirsove/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.