Korona ušla i na”Dedinje”

Kako preživeti izolaciju
31/03/2020
Na VMA pregledano više od 2.300 pacijenta
06/04/2020

Korona ušla i na”Dedinje”

 Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 67 zaposlenih, od toga 11 lekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je virusom Kovid 19, potvrdio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić u razgovoru za TV Prva.

Uprkos tome što su na vreme preduzeli mere zaštite, kako je objasnio, na

Institut su dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek posle operacije.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli „porazni reultati“ i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Kovid 19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 obolelih radnika 11 su lekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

„Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije“, rekao je Bojić i dodao da imaju dovoljno stručnjaka da se moze nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao i da se omogući testiranje svih pacijenata koji bi trebalo da budu zbrinuti u ovoj bolnici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.