Da li beba mora da puzi
14/05/2019
Izbegavati beogradske izvore
18/05/2019

Kad mame kupuju spavaćice za porodilište

Mame koje su svoju decu donele na svet u jednom od najvećih porodilišta u Srbiji, u niškoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo odlučile su da pokrenu akciju za kupovinu spavaćica ovoj bolnici! Porodilje tvrde da su one koje su nosile bile stare i pohabane, a dešavalo se i da neka majka dobije pocepanu spavaćicu. Akciju kupovine novih spavaćica za novopečene majke pokrenulo je Udruženje „Porodična filharmonija“ u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom.
Kutija za donacije je postavljena u holu Dečjeg centra i tu će, kažu u Udruženju, biti do 23. maja, a potom će Nišlije prilog moći da daju u holu Doma vojske u kojem će biti održan festival “Majska pesma”.
U Udruženju se nadaju da će sakupiti novac za kupovinu bar 50 spavaćica i pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu. Odeća za porodilje mora da bude od posebne tkanine zbog pranja i održavanja, tako da firma koja ih šije mora imati poseban atest.
Ovo nije prva akcija „Porodične filharmonije“, jer su ranije skupljali novac za benkice i pelene, tako da su porodilištu kupili stvari za bebe u vrednosti od oko 280.000 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.