“Halo beba” traži medicinske sestre i lekare

Otvoren još jedan centar za VTO
06/02/2020
Grip zatvara škole
11/02/2020

“Halo beba” traži medicinske sestre i lekare

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda, u čijim se prostorijama u Bulevaru despota Stefana od 2001. godine nalazi telefonsko savetovalište „Halo beba“ raspisao je javnu nabavku za medicinsko osoblje. Na konkurs se mogu javiti državne i privatne zdravstvene ustanove, koje mogu da ponude i organizuju rad 43 medicinske sestre i sedam lekara specijalista u narednih godinu dana.

Najvažniji uslov za rad u savetovalištu za lekare je 10 godina iskustva, a za sestre minimum dve godine.  Oni će biti angažovani na prijemu informacija o otpustu majki sa bebama iz porodilišta, prijemu poziva iz porodica i davanju saveta, kao i na proveri efekata datih saveta.
 
Naknada za rad medicinske sestre za rad u dnevnoj smeni je 2000 dinara neto, u noćnoj smeni 3500 dinara neto, a za rad na dane praznika 1000 dinara neto. Cena radnog sata lekara specijaliste je 450 dinara neto, a posao će dobiti ustanova koja da najbolju ponudu.

 “Halobeba” je telefonsko savetovalište za pomoć i podršku porodicama sa trudnicama, novorođenim bebama i malom decom. Usluge se odvijaju putem telefonske komunikacije, na broj telefona: 011 7158 444, kao i on lajn komunikacije halobeba@zdravlje.org.rs. Savetovalište se bavi preventivnim savetovanjem u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja dece, ne bavi se postavljanjem dijagnoza i lečenjem. Usluge pruža neprekidno 24 časa, svakog dana u godini.Tokom godina postojanja ovo savetovalište je postalo veoma prepoznatljivo, pre svega po dostupnosti usluge, kvalitetu i stručnosti, kao i ljubaznosti sestara koje rade u njemu.

Ne postoje manje važna ili nevažna pitanja, svako pitanje koje postavlja roditelj ili staratelj je značajno. Među najčešćim dilemama su pitanja u vezi sa dojenjem, ishranom odojčadi, negom i higijenom, akutnim respiratornim oboljenjima, stimulacijom razvoja – ističu u „Halo bebi“.

Osim savetovanja, telefonskog i elektronskog, “Halobeba” ima značajnu ulogu u Beogradu u koordinaciji rada polivalentne patronažne službe iz domova zdravlja u cilju blagovremenog obavljanja kućnih poseta porodilji i novorođenčetu. Ovaj servis obezbeđuje patronažnoj službi svakodnevno pravovremene informacije o otpustima porodilja i novorođene dece iz porodilišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.