“Halo beba” traži medicinske sestre i lekare
09/02/2020
Na zračenje čeka 800 pacijenata
11/02/2020

Grip zatvara škole

U Vojvodini je registrovan visok intenzitet virusa gripa i povećan broj osoba sa oboljenjenjima sličnih gripu, pa je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o tome obavestio nadležne. Na osnovu procene epidemioloških službi predložio je meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova. Tako će se i vojvođanski đaci pridružiti učenicima iz drugih delova Srbije, koji su još ove nedelje na redovnom zimskom raspustu.

– Prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa. Obavestili smo Ministarstvo zdravlja, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložili smo meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova – navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

U cilju redukcije opterećenja sistema zdravstvene zaštite, rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Ove mere biće na snazi dok stopa incidencije virusa i obolenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.