Bežanijska kosa nije više kovid

Za decu leukemija najveći rizik
16/02/2021
Kako što bezbolnije okončati dojenje bebe
19/02/2021

Bežanijska kosa nije više kovid

Kliničko-bolnički centar “Bežanijska kosa”, koji je od 15. februara nije više u kovid režimu rada, prima hitne slučaje, poput onih sa predinfarktnim stanjem, vodom u plućima, srčanim problemima, a direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković kaže da trenutno nijedan pacijent nije na čekanju.

Na preglede se pozivaju pacijenti koji su zakazani, bolnica je spremna za hitne preglede, sva odeljenja su uključena, a najveći broj pacijenata je na kardiologiji i hirurgiji.

Kako je navela, noćas su urađene tri hitne operacije zahvaljujući kojima su spaseni životi.

U KBC “Bežanijska kosa” postoji odeljenje izolacije, na kome su smešteni pacijenti sumnjivi na kovid, a Zdravković ističe da se vodi računa da korona ne uđe ponovo u tu zdravstvenu ustanovu.

Jutros je bilo 76 non kovid pacijenata na odeljenju, kaže ona i navodi da bolnica ima dovoljno medicinskog kadra, te da su od prošle godine dobili pojačanje za 20 lekara i 36 medicinskih sestara.

“Nemamo nijednog aktivno zaraženog medicinskog radnika, ali postoji i dalje određen broj ljudi koji je na bolovanjima jer su imali korona infekciju”, ukazuje Zdravković.

Dodala je da je najveći broj zaposlenih vakcinisan, kao i da je njihov odziv za vakcinaciju veliki, te ne očekuje da bude zaraženih, a s obzirom da se sprovode ozbiljne mere u samoj bolnici. Glavna sestra Klinike za hirurgiju Milina Živković kaže za Tanjug da je vakcinacija građana u KBC “Bežanijska kosa” počela 12. februara i da se u proseku dnevno vakciniše 150 ljudi.

“Imamo tri punkta za vakcinaciju, tako da gužvi nema. Nije bilo zastoja ni čekanja”, istakla je ona.

Vakcinacija u toj zdravstvenoj ustanovi se obavlja od 14 do 19 časova, a prema njenim rečima, očekuje se da početak vakcinacije uskoro pomere na 11 sati pre podne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.