Beograd dobija još jedan dom zdravlja

Smehom protiv porođajnih bolova
21/09/2019
Proverite da li dete zaostaje u rastu
26/09/2019

Beograd dobija još jedan dom zdravlja

Grad Beograd raspisao je tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Sredstva za izgradnju ovog Doma zdravlja obezbedila je uglavnom Republika Srbija, jer su ove zdravstvene ustanove od juna prešle u nadležnost Republike. Izvođač bi trebalo da bude izabran do kraja godine, a očekuje se da će radovi početi prvih dana proleća.

Izgradnja objekta od 7.000 kvadrata će koštati oko 650 miliona dinara, a rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje.

“Nova zdravstvena stanica biće izgrađena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a više od 150.000 građana na levoj obali Dunava konačno će dobiti savremenu zdravstvenu zaštitu. U novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi nalaziće se službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom”, poručio je Vesić.

Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Na trećem spratu će biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.