Zaposliće 1.277 medicinara

Rode se kao borci
17/11/2020
Rak kosi i po Evropi
01/12/2020

Zaposliće 1.277 medicinara

Klinički centar Srbije raspisao je konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe Kovid bolnice. Radni odnos će se zasnovati na određeno vreme do tri meseca, a zbog privremeno povećanog obima posla zbog epidemije koronavirusa, objavljeno je na portalu te zdravstvene institucije.
Na konkursu se traži 267 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom, među kojima najviše – 80 – lekara specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom. Тraži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa.
Konkurs je raspisan i za prijem 1.010 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom, među kojima je 878 medicinskih sestara ili tehničara opšteg smera i 60 laboratorijskih tehničara.
Kada je reč o uslovima za učešće na konkursu, od kandidata – lekara traži se da imaju završen Medicinski fakultet i položen stručni ispit, dok se za radno mesto medicinskih sestara i tehničara traži završena viša, odnosno srednja škola odgovarajućeg smera i položen stručni ispit.
Konkurs za prijem ukupno 1.277 radnika na određeno raspisan je na osnovu odluke v.d. direktora Milike Ašanina, a rok za prijavu traje osam dana od objavljivanja konkursa na portalima Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.