Nova pravila i za VTO
13/05/2020
Da li je socijalna distanca urodila plodom
17/05/2020

Za vikend zatvoren dom zdravlja

Centralni objekat Doma zdravlja u Nišu biće zatvoren tokom vikenda zbog kompletne dezinfekcije. Iz ove zdravstvene ustanove su saopštili da se od ponedeljka, 18. maja, vraćaju na uobičajeni režim rada.
Specijalističke službe koje su tokom vanrednog stanja bile izmeštene, poput ginekologije i fizikalne medicine, od ponedeljka se vraćaju u centralni objekat.
Kovid ambulanta više neće biti u centalnom objektu Doma zdravlja, a svi pacijenti sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom biće pregledani u kovid ambulanti u Duvaništu.
U toj ambulanti će se uzimati brisevi za testiranje na virus korona i retestiraće se pacijenti koji su već na testiranju imali pozitivan rezultat, a koji su bili u kućnoj izolaciji zbog pridodatih hroničnih bolesti.
Prema navodima nadležnih u Domu zdravlja, testiranje će se ubuduće raditi svakog dana od 7 do 20 časova i u montažnom objektu koji se nalazi ispred centralnog objekta doma zdravlja.
U tom objektu testiraće se građani čiji su članovi porodice pozitivni na virus i za retestiranje pacijenata obolelih od korona virusa, koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat.
U montažnom objektu će se, takođe, testirati osobe kojima je potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i testiranje dece kojima je ono potrebno iz bilo kog razloga.
Od ponedeljka 18. maja sa radovnim radom kreću i gradske i seoske zdravstvene stanice koje pripadaju niškom domu zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.