Vučić zamolio lekare da odobre treću dozu vakcine

Porodično osiguranje 780 dinara po osobi
13/07/2021
Kinezi primili 1, 5 milijardi vakcina
19/07/2021

Vučić zamolio lekare da odobre treću dozu vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas medicinsku struku da donese što pre odluku o uvođenju treće doze vakcine i o mogućnosti da se mešaju različite vakcine.

“Mi ćemo uskoro svakako morati da idemo i sa trećom dozom zato što mnogima već prolazi taj rok, i za one koji su revakcinisani prošlo je šest, sedam ili osam meseci, tako da vas molim da uskoro doneste te odluke”, poručio je Vučić u zdravstvenoj stanici Borča.

Napomenuo je da se pogorsava epidemiološa situacija i da se povećavaju brojke.

Predsednik je istakao da, sa druge strane, imamo dovoljno vakcina i pozvao ljude da se vakcinišu.

“U ovom trenutku imamo 1,3 miliona slobodnih vakcina i ne ističe im rok. Nemamo problem sa vakcinama”, rekao je Vučić.

Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer svi koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.

Prilikom obilaska novog Doma zdravlja u Borči da je zgrada veoma lepa i spolja i iznutra i da novi Dom zdravlja pokazuje da možemo da gradimo i ulažemo u zdravstvo koje je jedno od ključnih stubova društva i preduslov za bolji živoni standard.

Kako je rekao trenutno se vrše radovi na 12 Opštih bolnica širom Srbije, od Kikinde do Pitota, Loznice, Smederevske palanke, Vranja, Prokuplja koje će, kako je rekao dobiti veliki Klinički centar vredan 30 miliona evra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.