Porodično osiguranje 780 dinara po osobi

Stereotipi ruše snove o roditeljstvu žena sa invaliditetom
09/07/2021
Vučić zamolio lekare da odobre treću dozu vakcine
15/07/2021

Porodično osiguranje 780 dinara po osobi

Uz odluku da se krene van zemlje, treba se setiti i zdravstvenog osiguranja za vreme puta. Nevolje koje mogu nastati zbog iznenadnog zdravstvenog problema u inostranstvu nose osim zdravstvenih, i velike materijalne posledice. Osim kod privatnih osiguravajućih kuća, građani putno osiguranje mogu nabaviti i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), u svakom od skoro 200 mesta u kojima postoje ispostave.


– Putna polisa omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova.
Trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biće refundiran, uz račun i medicinski dokument, a rok za isplatu je 14 dana. Za priznavanje troškova nije od značaja ni to da li sa zemljom putovanja Srbija ima sklopljen međudržavni ugovor, koji, primera radi, nije sklopljen sa Grčkom – najčešćom letnjom destinacijom građana Srbije. Polisa, dakle, važi za zemlje za koje je izdata, bez ikakvih ograničenja – navodi Nemanja Velikić, iz RFZO.


Cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku i Rusiju, za put od 10 dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara po osobi, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara. Pri tome, pojam porodice ovde obuhvata ne samo roditelje sa decom već i bake i deke.

M. Đuričković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.