Vučević: U Betaniji rođeno najviše beba u istoriji klinike

Posle nedelju dana nastave virusom korona zaraženo 2.437 đaka
11/09/2021
Samo u Beogradu 3.546 abortusa prošle godine
27/09/2021

Vučević: U Betaniji rođeno najviše beba u istoriji klinike

Babice i lekari u novosadskom porodilištu Betanija prošle noći su imale pune ruke psola. Gradonačelnik Miloš Vučević, objavio je da je u Novom Sadu rođen rekordan broj beba. On je na svom profilu napisao da je to najviše beba rođenih u istoriji klinike.

– Naš Novi Sad je grad pun bebica! U prethodnoj noći u Betaniji je rođeno 40 beba, a to je najviše u istoriji klinike- napisao je Vučević.

Najverovatniji razlog za ovaj bebi bum je privremeno zatvaranje porodilišta u Somboru zbog renoviranja.

Kako je navedeno u saopštenju Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović, koje je parafirao dr Dragan Rastović, v. d. direktora, „od početka septembra meseca započinje se sa radovima na kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji porodilišta Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović Sombor”.

– Obaveštavamo javnost da će se sve pacijentkinje od 25. avgusta, pa do završetka radova upućivati u Opštu bolnicu Subotica ili na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine – piše u saopštenju bolnice Dr Radivoj Simonović.

Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana ili najkasnije do početka decembra. Rekonstrukcijom se predviđa zamena unutrašnje stolarije, zamena podnih obloga, postavljanje spuštenog plafona, promena obloga i boja zidova, uklanjanje buđi i vlage sa podova, zidova i plafona, gipsani radovi, postavljanje zaštitnih zidova, trakastih zavesa, lavaboa u sobama, kao i formiranje sanitarnog čvora za osobe sa invaliditetom…

Inače, rekonstrukcija porodilišta najavljena je još u martu prošle godine, kada je Gradu Somboru pripalo 14,5 miliona dinara po ugovoru o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.