Pola veka brige o starima u “Malim pčelicama”
09/06/2022
Stigle vakcine protiv HPV infekcije u domove zdravlja
10/06/2022

Vojni lekari na terenu u novopazarskim selima

Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš obavili su zdravstvene preglede meštana sela Deževa i Trnava u okolini Novog Pazara, u okviru akcije “Vojni lekar na selu”. Meštane Deževe i Trnave pregledali su kardiolog, reumatolog, endokrinolog uz korišćenje dijagnostičke procedure (EKG), a bili su u prilici i da provere nivo šećera u krvi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Akcija je protekla uz pomoć i saradnju lekara iz lokalnih ambulanti koji su upoznati sa zdravstvenim problemima stanovništva tog kraja.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da će se vojska truditi da posete njenih specijalista seoskim ambulantama i kućama u udaljenim mestima gde je meštanima otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite, budu što učestalije. Važno nam je da oni znaju da nisu zaboravljeni i da njihova vojska misli na njih”, naveo je Stefanović.

Kako je naveo, meštane Deževe i Trnave imali su priliku da pregledaju vojni kardiolozi, reumatolozi, endokrinolozi.
“Po gužvi za preglede i po njihovom oduševljenju znamo da smo uradili pravu stvar”, zaključio je Stefanović.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ćorović istakao je da je ova akcija od velikog značaja za Dom zdravlja, kao i za sve meštane.
-Reč je o velikoj dobiti za naše pacijente, jer su u pitanju eminentni stručnjaci. Gužva je i meštani su zadovoljni i mnogo nam znači, jer smo omogućili visok nivo zdravstvene zaštite u našim seoskim ambulantama – rekao je dr Ćorović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.