Pola veka brige o starima u “Malim pčelicama”

Vlada Srbije odobrila zapošljavanje 100 mladih lekara
09/06/2022
Vojni lekari na terenu u novopazarskim selima
09/06/2022

Pola veka brige o starima u “Malim pčelicama”

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić čestitala je Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca 50 godina postojanja i tom prilikom istakla da je ta ustanova primer brige o najosetljivim kategorijama stanovništva.

Kisić je otvarajući Sabor, koji je organizovan povodom 50 godina postojanja, a na kojem su izloženi i radovi korisnika ustanova socijalne zaštite i udruženja osoba sa invaliditetom, istakla da „Male pčelice“ odišu ljubavlju i velikim požrtvovanjem i odgovornošću zaposlenih.

Kisić je navela da korisnici ove ustanove radovima koji su izloženi pokazuju ne samo da su ravnopravni članovi društva, već koliko u mnogim stvarima mogu više i bolje kada im se pruži prilika.

– Čestitam vam veliki jubilej, sa željom da još mnogo godina uspešno radimo. Jedan od prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jeste unapređenje standarda rada u ustanovama socijalne zaštite u našoj zemlji – rekla je Kisić.

Ministarka Kisić je dodala da je Ministarstvo u protekle tri godine Zavod „Male pčelice“ podržalo sa više od 18 miliona dinara i da je posebno ponosna što je ova ustanova i kadrovski ojačana, budući da je ove godine zaposleno 12 izvršilaca različitih profila.

Direktorka Zavoda dr Danijela Nastić Simović rekla je da je ta ustanova svih 50 godina rasla i razvijala se sa željom da korisnici imaju što bolji i kvalitetniji život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.