Svaki drugi penzioner vakcinisan
26/03/2021
Prva beba iz odmrznutog embriona u Kragujevcu
29/03/2021

Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu

Vojna bolnica Niš ponovo je ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata. U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.

– Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama – rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.