Banjica nije više kovid bolnica
15/01/2021
Ko ne mora da se testira pre ulaska u Srbiju
20/01/2021

Vakcinacija u domovima zdravlja

U Beogradu je počela masovna vakcinacija protiv virusa korona na 18 punktova, a jedan od njih je na Beogradskom sajmu gde se na dnevnom nivou može vakcinisati više od 1.200 građana. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je izjavio da se vakcinacija obavlja i u svih 17 domova zdravlja u beogradskim opštinama i pozvao sve građane prestonice da se vakcinišu.
U beogradskim kol centrima, putem kojih se građanima starijim od 65 godina nudi pomoć oko vakcinacije do sada je obavljeno 4.096 poziva, a među onima koji žele da se vakcinišu više od 700 sugrađana zatražilo je i dobilo pomoć oko prijave za imunizaciju.

– Naša obaveza je da pomognemo Ministarstvu zdravlja da svi građani Beograda koji žele da se vakcinišu, to i učine. Ne smemo da dopustimo da neko ko živi u selu udaljenom 10 ili 20 kilometara od mesta za vakcinaciju, ne primi vakcinu, jer nije imao prevoz – rekao je Vesić.
Državni skeretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski rekao je da je procedura vakcinacije veoma jednostavna i da traje osam do deset minuta, uz popunjavanje formulara i pregled lekara, a posle primanja vakcine čeka se petnaestak minuta da slučajno ne dođe do neke reakcije.
Stefoski je apelovao na građane Srbije da se u što većem broju prijave za vakcinaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.