Sve više porođaja u Višegradskoj

Kon: Neophodna potpuna zabrana kontakata, nema kućnog lečenja
07/04/2020
Seli se deo VMA
08/04/2020

Sve više porođaja u Višegradskoj

U GAK u Višegradskoj povećan je broj porođaja, juče su rođene 24 bebe, izjavio je direktor te ustanove Aleksandar Stefanović i dodao da među trudnicama i zdravstvenim radnicima nema zaraženih novim koronavirusom.

“Povećan je priliv trudnica iz porodilišta Narodni front, Zemun, Zvezdara. Radimo pojačano, prijemna odeljenja i dežurne ekipe su udvostručene”, rekao je Stefanović za Tanjug.

On je naveo da se svi ambulantni pregledi rade normalno – ultrazvuk, ekspertski UZ, dabl test, savetovališta, konzilijumi.

“Sve radi punim tempom uz pune mere zaštite osoblja”, naglasio je on.

Dodaje da GAK u Višegradskoj ima ambulantu za izolaciju na prijemu i posebno odeljenje za sumnjive slučajeve, posebno odvojenu operacionu salu i izdvojeni deo porodilišta za porođaje i carske rezove.

Lekari u Višegradskoj imaju više posla jer je 47 lekara i medicinskih tehničarau GAK Narodni front virusom Kovid 19 zaraženo . Iako je direktor ove ustanove izjavio da rad bolnice nije ugroženjen imaju dovoljno zaposlenih, a zgrada je u potpunosti dezinfikovana pre dva dana, sasvim sigurno ova vrhunska ustanova ne radi punim kapacitetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.