Radojičić: Počela izgradnja Tiršove 2

Aplikacija za pomoć osobama sa dijabetesom
20/10/2021
Zbog NATO bombi izgubila noge, još sanja kako hoda
21/10/2021

Radojičić: Počela izgradnja Tiršove 2

Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić izjavio je da je počela izgradnja nove dečje bolnice Tiršova dva, te istakao da se i u večernjim satima vredno radi na ovom gradilištu.

– Počeli su radovi na iskopnoj jami, tender je završen. Kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, jedan od glavnih razloga bila je briga o javnom zdravlju dece, a to pitanje je aktuelno i danas – izjavio je gradonačelnik za RTS.

Kako je naglasio, vrednost radova prve faze izgradnje nove dečje bolnice iznosi 6,2 miliona dinara.

– Prva faza izgradnje će trajati 210 dana. Nova pristupna saobraćajnica do auto-puta će biti duga 365 metara. Kada radovi na klinici budu završeni, do nje će biti moguće doći direktno s auto-puta, a biće izgrađen i veliki broj novih parking-mesta – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte.

– Za vreme kralja Petra II i kraljice Marije, kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, to je bio najznačajniji događaj u Evropi. Nadam se da ćemo i sada uspeti da dostignemo nivo da naša dečja medicina sa ovom bolnicom bude na vrhu evropskog i regionalnog zdravstvenog sistema – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.