PRVI SLUČAJ KORONA VIRUSA U SRBIJI

Vakcina preporučena, ali nije besplatna
05/03/2020
Aplikacijom protiv polena
06/03/2020

PRVI SLUČAJ KORONA VIRUSA U SRBIJI

U Srbiji je danas registrovan prvi slučaj korona virusa. Prva osoba koja je obolela je muškarac iz Subotice (43). Ministar zdravlja Zlatibor Lončar је istakao da nema mesta za paniku i da su nadležni razradili sve moguće scenarije. Lončar je istakao da postoji plan za svaki grad, gde biti smešteni i lečeni i po kom principu svi pacijenti, i za Beograd i za druga mesta.

Nije korektno da se ulazi u detalje, jer to konkretno ljudima ne znači ništa, već je važno da sistem zbrine one za koje bude potrebe, što će i učiniti. Zaraženi muškarac u Subotici se dobro oseća, bez tegoba, jutros nema temperaturu, a nadležni svoj posao rade ozbiljno, i svakog sumnjivog tretiraju kao pozitivnog, radi predostrožnosti, što je slučaj i sa porodicom obolelog iz Subotice. Sve ćemo uraditi u skladu sa pravilima struke. Nema mesta za paniku i strah. Važno je da ljudu veruju sistemu, državi – objasnio je ministar zdravlja.
Lončar je poručio da će država obezbediti najbolju moguću terapiju za slučajeve korona virusa kod kojih se bolest iskomplikuje,.

Uveravam građane Srbije da ćemo naći najbolje moguće rešenje i da mogu sa te strane da budu apsolutno smireni. Građani će dobiti terapiju za komplikovane slučajeve koja je dala najbolje rezultate na svetu. Država će to uraditi – rekao je Lončar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.