Produženo radno vreme kovid ambulanti

“Bežanijska kosa” kao kovid bolnica
23/06/2020
Lekari savetuju onlajn
25/06/2020

Produženo radno vreme kovid ambulanti

Kovid ambulante u svim domovima zdravlja će raditi duže. One će radnim danima biti otvorene od 7 do 20 sati, a vikendom od 8 do 18 časova.

Iz Ministarstva zdravlja apeluju na grđane koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome oboljevanja od Kovid-19, kao što su povišena temperatura, kašalj, bol u grlu, da se prvo jave u posebnu kovid ambulantu matičnog doma zdravlja, kako se ne bi stvarale gužve u Klinici za infektivne bolesti i KBC Bežanijska kosa.U tim ambulantama ce svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura, uraden brzi test.

Tek posle toga, i uz konsultaciju sa lekarima iz doma zdravlja, građani treba da se jave u trijažnu službu Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS ili KBC Bežanijska kosa, gde će lekari navedenih zdravstvenih ustanova odrediti dalji način lečenja – navode u Ministarstvu zdravlja.
Oni napominju da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti pregled.
Prethodnih dana zabeležen je povećan broj građana koji su direktno dolazili u prijemnu ambulantu Klinike za infektivne i tropske bolesti, i to bez ikakvih simptoma ili sa simptomima drugih oboljenja, koja se lako i efikasno dijagnostikuju i leče u domovima zdravlja.
Iz Ministarstva zdravlja poručuju da je važno da svi građani koji sumnjaju na kovid, u cilju brze i efikasne trijaže, poštuju ovu proceduru i prvi pregled obave su svom domu zdravlja, u kovid ambulanti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.