Postavljen temelj za nove ordinacije

Nema koronavirusa u Srbiji
27/02/2020
Novi raspored rada lekara zbor rekonstrukcije
28/02/2020

Postavljen temelj za nove ordinacije

Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić je posetio gradilište u Borči, gde se gradi zdravstvena stanica od 7.000 metara kvadratnih. Vrednost radova je 775 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni početkom sledeće godine. U zdravstvenoj stanici će raditi oko 50 lekara opšte prakse i drugih specijalista, oko 10 stomatologa i 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar. Novoizgađni objekat biće urađen prema standardima energetske efikasnosti. Gradonačelnik je posle obilaska  istakao da dinamika radova teče prema utvrđenim rokovima.

Zdravstvena stanica u sklopu ogranka „Dunavski venac” Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” će imati službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku.

U planu je i izgradnja laboratorije, prostorija za službu stomatologije, fizikalnue medicine i rehabilitacije, kao i ordinacije za internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju. Predviđen je i prostor za apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i za ostale službe neophodne za funkcionisanje ustanove.

– Važno je da kontrolišemo radove i da budu urađeni u datim rokovima na kvalitetan način. Plan je da objekat bude završen za 330 dana. Radovi se trenutno izvode u nivou temelja i vrlo brzo će se preći u sledeću fazu iznad zemlje. Uverio sam se da radnici marljivo rade i danas po kišnom vremenu – ukazao je gradonačelnik. 

Radojičić je podsetio da se trenutno izvodi više važnih projekata za grad Beograd i najavio nova ulaganja u zdravstveni sistem prestonice.

– Radi se zdravstvena stanica u Ugrinovcima, dok smo prošle godine završili Porodilište u Lazarevcu, a nedavno je završen i deo Doma zdravlja u Obrenovcu. Ove godine je u planu izgradnja i nove zgrade Hitne pomoći. Reč je o izuzetno važnoj službi koja posle više decenija mora da se unapredi. Takođe, trenutno se radi izgradnja i rekonstrukcija Infektivne klinike, novog kliničkog centra, izgradnja „Dedinja 2”, a plan je da do kraja godine počne izgradnja i „Tiršova 2“ – naveo je prvi čovek prestonice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.