Šest akustičnih zona za zaštitu od buke
05/01/2022
Pedijatari apeluju na roditelje da se vakcinišu
11/01/2022

Posle dočeka pojačan rad kovid ambulanti

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara pojačan je rad svih kovid ambulanti, poručili su danas iz resornog ministarstva. To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvrnih radnika i trijažnih ambulanti, a od sutra prijemno-trijažno ambulanta u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu na Zvezdari ponovo počinje da radi u kovid sistemu. Ministarstvo navodi da se, na žalost, obistinilo sve ono na šta je struka ukazivala, da će masovni dočeci Nove godine za posledicu imati upravo ovakvu situaciju.

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu i nisu krivi sto se neko zarazio kovidom usled nepoštovanja propisanih i preporučenih mera.

“Ovo je tek početak novog talasa korone, koji će po svemu sudeći biti veoma jak”, kažu u Ministarstvu zdravlja i podsećaju da je jedini način da se koronavirus pobedi vakcinacija, kao i da se izbegavaju sve situacije i okupljanja koja mogu da dovedu do zaražavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.