Četvrtina petnaestogodišnjaka imala seksualne odnose
28/10/2019
Kad majke poklanjaju mleko
03/11/2019

Počinje škola za bake i deke

Kako prevazići psihološke teškoće koje nosi treće životno doba, kako teče normalan proces starenja i kako pripremiti zdrav obrok za celu porodicu, samo su neke od tema o kojima će govoriti lekar specijalista interne medicine u Školi za bake i deke koja će naredna dva meseca biti organizovana u upravnoj zgradi Doma zdravlja „Novi Sad“. Cilj ovih dvodnevnih predavanja je unapređenje zdravlja porodice koja je osnovna ćelija svakog društva i koja je u savremenom trenutku izložena mnogostrukim uticajima.

Predavanja će držati lekar internista, psiholog i lekar specijalista socijalne medicine i patronažna sestra. Biće reči i o izazovima, mogućnostima i šansama savremenih baka i deka, a bake i deke će saznati nešto više i o savremenim izazovima odrastanja dece kao i o bezbednosti dece u kućnim uslovima. Ova škola je pokrenuta, kakao kažu nadležni, kako bi povećali znanje i veštine deka i baka kada su u pitanju bezbednost, pravilna ishrana i nega deteta, postupanje u određenim zdravstvenim stanjima. Cilj je i pružiti informacije koje će omogućiti zdravu starost u fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu.

“Bake i deke su nezaobilazna međugeneracijska spona u vertikali koju čine tri generacije. Neprocenjivi su resurs koji svojim iskustvom u podizanju dece mogu da pomognu budućim i mladim roditeljima kao i svojoj unučadi. Veliki deo roditelja se u čuvanju dece se oslanja u potpunosti ili delimično na baka /deka servis”, saopštili su iz DZ Novi Sad.

Zainteresovani se mogu prijaviti na brojeve telefona 021/6616 360 i

021/ 4879 862

Predavanja će se biti održavana u poslepodnevnim ili večernjim terminima tokom novembra i decembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.