Pacijentu ugradili stari stent!

Novi raspored rada lekara zbor rekonstrukcije
28/02/2020
Opasno testiranje na korona virus u privatnim ustanovama
02/03/2020

Pacijentu ugradili stari stent!

Pacijentu ugradili stent kojem je istekao rok pre devet godina! Iako zvuči neverovatno, ova vest nije lažna. Objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici MUP u Kragujevcu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneli krivične prijave protiv dvoje bivših lekara iz Kragujevca, starosti 60 i 50 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Sumnja se da su oni krajem prošle godine, dok su bili zaposleni u Kliničkom centru, jednom pacijentu iz Kragujevca, tokom operacije, ugradili stent kom je istekao rok 2010. godine.

Stent je mala metalna proteza, koja lični na feder od hemijske olovke. U krvni sud dolazi postavljen na balon, a nakon naduvavanja balona ostaje zauvek u unutrašnjosti krvnog suda. Cilj interventne kardiologije je da se u akutnom infarktu miokarda, kada dolazi do odumiranja srčanog mišića, što pre pristupi koronarnim arterijama pacijenta, jer mu to daje najbolju prognozu.

MUP nije saopštio kakve je posledice po zdravlje pacijenta izazvao ovaj neetički postupak lekara. Detalji u vezi sa ovim slučajem biće poznati narednih dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.