Obavezno zakazivanje za lekarska uverenja

Potvrđeno prisustvo virusa Zapadnog Nila
05/07/2021
Stereotipi ruše snove o roditeljstvu žena sa invaliditetom
09/07/2021

Obavezno zakazivanje za lekarska uverenja

U Domu zdravlja “Novi Sad” u toku je izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete, a zbog velikih gužvi pregledi se zakazuju, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove. Obavljaju se u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i to u ambulanti “Jovan Jovanović Zmaj” na IV spratu.

“Sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno, medicinsku dokumentaciju koju dete poseduje, kao i dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš). Treba doći lično na info pult objekta “Jovan Jovanović Zmaj” u intervalu od 07:00 do 13,30 časova, radi dobijanja termina pregleda. Po nalogu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, po obavljenom pregledu lekarska uverenja za srednje škole šalju se elektronskim putem”, navode u DZ “Novi Sad”.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema cenovniku Doma zdravlja “Novi Sad” koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

Najjeftinije uverenje košta 1.250 dinara i odnosi se na većinu srednjih stručnih škola, dok 2.000 dinara plaćaju oni koji žele da upišu smer za vozača motornog vozila. Za građevinske škole, za koje se procenjuje i sposobnost rada na visini pregled košta 2.250 dinara.

Za buduće akademce izdavanje uverenja je 2.000 dinara, dok oni kojima je potreban pregled sa specifičnim elementima moraju da izdvoje 3.000 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.