Vakcina protiv korone neće biti potpuno efikasna
11/08/2020
Radi pedijatrija na Novom naselju
19/08/2020

Nove gama kamere na VMA

Rekonstruisani deo Instituta za nuklearnu medicinu Vojnomedicinske akademije opremljen je dvema najsavremenijim gama kamerama, uređajima koji se koriste za preciznu dijagnostiku različitih oboljenja, a posebno malignih bolesti. Ministar odbrane, Aleksandar Vulin je izjavio da pacijenti već od ponedeljka mogu da zakazuju preglede na gama kameri u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik profesor dr Miroslav Vukosavljević je rekao da je novi dijagnostički uređaj SPECT CT jedan od retkih u zemlji, a prvi u Beogradu, koji će omogućiti kompletnu dijagnostičku lepezu testova u Institutu za nuklearnu medicinu.

-Puštanjem u rad upotpunili smo dijagnostičku lepezu naših usluga koje pruža Vojnomedicinska akademija, na sreću i zadovoljstvo naših pacijenata. Čekali smo renoviranje s obzirom na to da je reč o veoma osetljivim aparatima koji zahtevaju dozvole od agencije, kako za jonizujuće zračenje tako i od Instituta za nuklearne nauke „Vinča“. Sve smo to dobili – rekao je pukovnik Vukosavljević.
Govoreći o značaju rekonstrukcije i opremanju gama kamerama, načelnik Instituta za nuklearnu medicinu VMA pukovnik doc. dr Dragan Pucar rekao je da je to vrhunska dijagnostika koja je napredna u svetu i da „sada možemo lakše da se uhvatimo u koštac sa najtežim medicinskim problemom“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.