Pregledi za vozače jeftiniji i do 1000 dinara
26/01/2019
I Mocart na recept
28/01/2019

Nova magnetna rezonanca na VMA

Ljudi koji čekaju ne pregled magnetnom rezonancom na Vojno medicinskoj akademiji, oko 1300 njih, mogu da računaju da će brže stići na red, jer su lekari ove ustanove od danas raspolažu sa još jednim savremenim uređajajem. Na Institutu za radiologiju puštena je u rad savremena magnetna rezonanca  jačine 1.5 tesla. Novi aparat, ne samo da će obezbediti kraće trajanje pregleda, već poseduje naprednije performanse u odnosu na prethodni jer omogućava pregled abdomena i male karlice u istom aktu, pregled prostate, srca i drugih organa.
Trenutno se na pregled magnetnom rezonancom na VMA čeka i po nekoliko meseci, a ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, obilazeći VMA, da, zahvaljujući novom aparatu, možemo da računamo da će liste čekanja biti značajno smanjene. I to za veoma kratko vreme.
Načelnik VMA pukovnik dr Miroslav Vukosavljević istakao je da nova magnetna rezonanca mnogo znači, kako za vojna lica, tako i za ostale osiguranike Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i ostalih koji gravitiraju lečenju na VMA.

Pregled na magnetnoj rezonanci smatra se nezamenljivom dijagnostičkom metodom za dobijanje preciznih podataka o zdravstvenom stanju pacijenata. Godišnje se na uređaju za magnetnu rezonancu u VMA pregleda oko 3.000 pacijenata. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.